onsdag 5 maj 2010

Proint: Studiebesök hos alumner

Hej!
Inför denna prointomgång ska ni alla gå på obligatoriska studiebesök hos alumner (ett studiebesök per student). Vi har just nu 65 platser på olika företag, resten kommer fyllas på allt eftersom vi får ok från alumnerna.
Till skillnad från förra året får ni nu själva anmäla er till vilket företag ni vill besöka, istället för att hela prointgruppen blir tilldelat ett företag. Detta görs på http://xml3.nada.kth.se/~rasmusbe/studiebesok/index.php

Vi kommer inte ordna fler platser än det finns studenter, och det finns platsbegräsningar på studiebesöken, så alla kommer sannolikt inte kunna gå på exakt det studiebesök de skulle vilja. Det är först till kvarn som gäller, så om ni ser ett företag ni tycker verkar hyggligt ok rekommenderar jag att ni anmäler er till det.

Ett studiebesök äger rum redan nu på fredag, och det är på DICE. Till det är det alltså extra bråttom att anmäla sig.

* Räkna med att studiebesöken tar ca 1-2 timmar.
* Ni ska alla förbereda minst en fråga till alumnen, helst av typen att alumnen ska ge er råd om utbildningen och inför arbetslivet.
* Ni ska alla också skriva en studiebesöksrapport om ca 2 sidor.

Temat för sista prointomgången kommer vara att diskutera de olika studebesök som deltagarna i er prointgrupp varit på.

Då jag är deltidspappaledig har jag tagit hjälp av Rasmus Bengtsson <rasmusbe@kth.se> och Thérése Fleetwood <tfl@kth.se> för att organisera detta. Har ni allmänna frågor så posta helst dessa i forumet "Frågor rörande studiebesök" som jag lagt in i prointkursens aktivitet i bilda. Om det är icke-allmänna frågor så maila dem till oss alla tre, dvs rasmusbe@kth.se, tfl@kth.se, bjornh@kth.se


Mer info om de kommande seminarierna kommer senare.

Mvh Björn
PS. Ursäkta att ni nu framöver kommer bli lite spammade med nya studiebesöksplatser, allt eftersom de blir inbokade.

---
Meddelandet är skickat från aktiviteten DM1578 Programintegrerande kurs.

Inga kommentarer: